09/08/15 10:56
(http://pik.bg)

Министър Ангелкова: 5 000 лева без ДДС е стойността на онлайн регистъра на туристическите атракции в България

Министър Ангелкова: 5 000 лева без ДДС е стойността на онлайн регистъра на туристическите атракции в България

5 000 лв. е стойността на онлайн Регистъра на туристическите атракции в България. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на представянето на онлайн регистъра на туристическите атракции в България.

Министър Ангелкова уточни, че това е сумата без включено в нея ДДС. „Регистърът е отворен жив организъм и все още се надгражда, като предстои общините да изпратят необходимите данни за контакт с туристическите обекти и да могат туристите лесно да се свързват с тях”, заяви министър Ангелкова.

Тя допълни, че се предвижда и създаването на други езикови версии на регистъра, както и пряка връзка между него и официалния портал на Bulgaria travel, който също предстои да бъде надграден.

„На този етап регистърът е в първоначална версия и цели да дадем ясно представа какви са приоритетите на общините по отношение на туристическите атракции. Това са изцяло обекти, представени от тях и те ще имат специална парола, чрез която ще могат да добавят и нови обекти”, разясни министър Ангелкова.

„По този начин ще видим кои са най-важните за общините приоритети и те ще могат да бъдат включени в националната програма за развитието на туризма”, допълни тя.

Министър Ангелкова посочи също, че електронният регистър ще има и мобилна версия, както и че повече от 230 общини ще имат достъп до него, като предстои те да бъдат обучени как да работят с него. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване