09/09/15 07:29
(http://www.klassa.bg/)

Google ще тества доставка на бакалски стоки

 Google потвърди намерението си да тества доставка на бакалски стоки в рамките на един ден по-късно тази година, пише CNET. По-рано новината беше съобщена от Bloomberg. Първодначално технологичният гигнат ще изпробва услугата в Сан Франциско, както и в още един град, чието име предстои да се оповести. Услугата, наречена Google Express, вече доставя пакетирани храни, а с планираните тестове компанията за пръв път ще започне да доставя пресни храни като плодове и зеленчуци. Google ще си сътрудничи с търговски вериги, сред които Whole Foods и Costco.
Тази стъпка изправя компанията срещу конкуренцията на Amazon, който предлага подобна услуга за доставка на бакалски стоки, наречена AmazonFresh. Няколко по-малки стартиращи фирми като Instacart и Good Eggs също доставят пресни хранителни продукти. 
Търсенето на нови посоки за развитие е поредният пример за амбициите на Google да достигне до всяка част от живота на потребителите – от доставянето на храна до превозването им в самоуправляващи се автомобили. В последно време компанията инвестира усилено в доставките и домашните услуги. Миналия месец Google промени начина на представяне на резултатите в търсачката си, за да показва информация за спецалисти в сферата на услугите за дома, каквито са ключарите и водопроводчиците. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване