09/09/15 09:31
(http://pik.bg)

Алекси Стратиев: Трябва да има нов Закон за движение по пътищата

Алекси Стратиев: Трябва да има нов Закон за движение по пътищата

Трябва да има нов Закон за движение по пътищата и да се въведат допълнителни нови мерки, които да гарантират неговото спазване и да принудят нарушителите да уважават правилата. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ експертът по пътна безопасност Алекси Стратиев.

Според него възпитаването на правилно поведение на пътя трябва да се прави на първо място от родителите.

По отношение на неправоспособните водачи Стратиев коментира, че би могло санкциите за техните нарушения да почувстват и техните родители, за да има някакъв резултат.

„Това е голям проблем за България, защото заради неправоспособност загиналите са много повече, отколкото заради алкохол. Така че една от акциите трябва да е насочена към тези неправоспособни водачи“, каза Стратиев. Според него, ако се свали регистрационият номер на автомобила за няколко месеца, собственикът му би се замислил как да съхранява колата и да не допуска управлението й от неправоспособни. За глобите мерките също трябва да са много сериозни, защото едва половината от нарушителите изтърпяват наказанието си, а това вече е доста неприятно, защото се чувстват свободни да нарушават правилата, тъй като не чувстват санкциите, каза още експертът.

„Трябва да се предприемат много крути мерки към грубите, системни нарушители, за да повлияем на пътната безопасност“, допълни Алекси Стратиев.

По повод проверките на „Пътна полиция“ за първия учебен ден той добави, че това са дълготрайни и значими със своите решения проверки. Експертът коментира, че един от основните фактори за черната статистика през лятото е несъобразената скорост. С настъпването на есенно-зимния сезон се очаква инцидентите на пътя да намалеят, каза още Алекси Стратиев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване