09/09/15 12:29
(http://pik.bg)

Благоевградско училище осъмна с цинични надписи по фасадата

Благоевградско училище осъмна с цинични надписи по фасадата

Непредвиден и спешен ремонт започва в ІІІ ОУ „Димитър Талев“, след като благоевградското училище осъмна с изпонашарена фасада, изпотрошени улуци, врата и пилон. Пом. директорът Васил Чолаков разясни пред репортер на вестник „Струма“, че вандалският акт е извършен в неделя през нощта, а по думите му в училищния двор всяка вечер се събирали гамени.

„Не можем да посрещнем новата учебна година така. Как децата ще гледат циничните надписи по фасадата? Освен това по време на официалната част се издига националният флаг, а нашият пилон е изскубнат от земята. Част от водосточните тръби липсват, а други са изкривени с ритници, входната врата в задната част на двора също е на дупки. Шарено е и по стената на спортната зала“, коментира с възмущение В.Чолаков.

Ръководството вече е сформирало и спешна бригада, която да възстанови нанесените щети, а по думите на пом. директора само за заличаването на грозните надписи ще отидат две баки фасадна боя за 300 лв.

Любопитното е, че дворът на ІІІ ОУ граничи с Първо РУП, но това явно по никакъв начин не притеснява гамените. Училищните камери не са заснели нарушителите, тъй като видеонаблюдение се осъществява в предната част на школото, откъм булевард „Св.св. Кирил и Методий“.

„Всячески се стараем да създадем уютна и приятна атмосфера в училището. Ето - и спортната зала, надявахме се, че като е нова, ще се пази, но явно не всички мислят така”, не скри огорчението си пом. директорът.

Припомяме, че това далеч не е първото посегателство над благоевградско училище. Както вестник „Струма“ писа, преди няколко месеца хулигани изпотрошиха и дори подпалиха част от сградата на 11-о ОУ. Вече няколко години на постоянни набези е подложено и помощното училище в Благоевград.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване