09/09/15 22:33
(http://pik.bg)

Блондинки превзеха центъра на София, за да игарят с топки

Блондинки превзеха центъра на София, за да игарят с топки

Блондинки подкрепиха българските спортисти по петанк, след като превзеха столицата, за да се обучават в играта.

Русите дами се събраха на гърба на националната библиотека „Кирил и Методий” и под „войнишки строй” започнаха да се учат на интересния спорт. Целта на инициативата се оказа подкрепа и популяризиране на европейското първенство по петанг, което ще се проведе от 24 до 27 септември в Албена. Блондинките излязоха със самочувствие и увереност, че ще се представят по-добре и от практикуващите играта, а типично в „блонди” стил всичко около игрището беше в розово… включително и кофата за боклук отстрани. „Блондинките са професионалистки в търсене на метални топки и ще играем по-добре и от националите ни.

Днес ще играят всички членове на българската асоциация на блондинките, което е около 400 човека”, това каза председателят на международната асоциация на блондинките Олга Ускова. Петанк е игра с топки, възникнала във Франция в началото на 20 век.

Петанк се играе на правоъгълна площадка с размери 5 на 15 m и твърда настилка от пясък или сгур. За нея се използват топки от специална метална сплав, които тежат от 600 до 800 g, а диаметърът им е около 70 mm. Може да се играе индивидуално, по двойки или тройки, като класически се играе по тройки, които може да са мъжки, женски и смесени. Когато се играе индивидуално и по двойки, всеки състезател от отбор има по три топки, а когато се играе по тройки — по две топки. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване