09/09/15 09:23
(http://pik.bg)

Бунт в Немската гимназия в София заради уволнен учител

Бунт в Немската гимназия в София заради уволнен учител

Готови за бунт са част от учениците в 91 Немска гимназия в София. Причината е освобождаването на легендарен учител с над 30-годишен стаж, съобщиха читатели и разтревожени родители, съобщшава „Стандарт”.

Григор Димитров, който преподава география, е получил предизвестие едва тези дни, малко преди старта на учебната година, за която се подготвял, както винаги досега. Според родителите, отстраняването му е по политически причини, тъй като имал доста остър език. Той е възпитал в родолюбие и човешки ценности повече от десет поколения ученици, за него ce носят легенди в Немската гимназия.

Голяма част от възпитаниците на гимназията плачат за любимия си Грегъри. "Той ни научи на много неща. Благодарение на него зная всички гари в България и столици по света", твърди ученичка в социалните мрежи. Друга добавя, че по екскурзии обичали да си пият заедно ракията и винаги разправял интересни и забавни случки.

На легендарния преподавател е връчена заповед за пенсиониране, подписана от директорката на школото Вера Кантраджиева. "Изхвърли го като парцал, можеше поне да му благодари", коментират колегите на Грегъри.

В социалните мрежи учениците вече организират подписка в негова подкрепа. Те ще настояват Грегъри да бъде преназначен дори след пенсионирането си, тъй като е много ценен кадър за училището.

Ръководството на немската гимназия засега избягва да коментира случая.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване