09/09/15 01:50
(http://pik.bg)

В Шумен учениците се удвоиха с над 100 в сравнение с миналата година

В Шумен учениците се удвоиха с над 100 в сравнение с миналата година

Повече ученици ще има през учебната 2015/ 2016 г. в сравнение с миналата година в училищата на община Шумен, стана ясно на брифинг относно готовността за новата учебна година, предаде "Фокус". По неокончателни списъци, учениците през новата учебна година ще бъдат 8396, което е с 132 повече в сравнение с 2014 г. Най- голямото училище и тази година ще бъде СОУ „Сава Доброплодни” с 1449, като в сравнение с миналата година има ръст от почти 100 деца, разпределени в различни паралелки.

На второ място по брой на обучаващи се, е СОУ „Йоан Екзарх Български” с 1018, а трето място заема ПМГ „Н. Попович” с 779 ученици. Най- малкото училище на територията на община Шумен от години е ОУ "Никола Й. Вапцаров"- с. Дибич, което ще започне годината с 72 ученици. Следват ОУ "Панайот Волов"- с. Мадара и ОУ "Христо Ботев"- с. Друмево, където са записани съответно 96 и 108 деца. Първокласниците тази година ще бъдат 849 на брой, разпределени в 41 паралелки в различните училища. С една повече ще бъдат паралелките за първи клас в ОУ „д-р Петър Берон”, докато в ОУ "Еньо Марковски", сформираните паралелки ще бъдат с една по- малко в сравнение с миналата година. Най- много първокласници има в СОУ „Сава Доброплодни”- 127, 96 са в НУ „Княз Борис” 1, а в „Йоан Екзарх Български” са 95 на брой. Тази година в първи клас, освен родените през 2008 година, има записани и 56 - 6- годишни деца, на които родителите са преценили, че са готови да започнат училище. Към първи юли, родителите на 610 първокласници са заявили желание, децата им да бъдат включени в занималните.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване