09/09/15 12:48
(http://www.dnevnik.bg/)

Гърция е дала въздушен коридор на Русия на 31 август


Властите в Атина са разрешили прелитането на руски самолети с хуманитарни доставки за Сирия, съобщи в сряда руското посолство в Гърция, цитирано от "Интерфакс".

"Пресслужбата на посолството потвърждава, че получихме разрешението за прелитане през въздушното пространство на Гърция", казва за агенцията представител на дипломатическата мисия.

"Разрешението е оформено в нота от министерството на външните работи на Гърция от 31 август", добавя източникът на "Интерфакс".

В текст на сайта на гръцкото външно министерство Константинос Котрас от ведомството коментира по този повод, че "нито една страна не е заявявала претенции и не е правила негативни коментари по този въпрос, напротив, действията на Гърция бяха високо оценени",

В понеделник "Ройтерс" цитира представител на гръцката дипломация, според когото САЩ са помолили Атина да откаже на руските самолети с товари за Сирия да прелитат през гръцкото въздушно пространство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване