09/09/15 07:22
(http://www.klassa.bg/)

Екстрадираме опасен ислямист за Германия

 Представителят на радикална ислямска секта Ануар Селай да бъде екстрадиран за Германия в следващите дни, реши Хасковският окръжен съд. 21-годишният немец от марокански произход бе задържан на ГКПП Капитан Андреево на влизане от Турция в края на август, след като се оказа, че е издирван с червена бюлетина от Интерпол. Той имал издадена Европейска заповед за арест от немския съд във Франкфурт на Майн, след като пренебрегнал забраната да напуска Германия заради течащо съдебно разследване. Два дни след ареста си на границата Ануар бе изправен пред Темида, където заяви, че иска да бъде върнат в родината си и там да отговаря по повдигнатите му обвинения. Вчера изтече срокът, в който арестуваният можеше да промени решението си, което той не стори.

 

Първоначалната информация бе, че Ануар се издирва по подозрение за съпричастност към терористична група. Впоследствие се разбра, че реалното обвинени към него е за фалшификаторство на документи за самоличност. „Терористичната връзка” обаче идва заради друго прегрешение на младия мъж. Оказало се, че той е член на разследваната в Германия ислямска секта на Салафитите, която раздава религиозна литература.

 

Самата екстрадиция се очаква да стане факт тази седмица, вероятно в рамките на следващите 3-4 дни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване