09/09/15 12:38
(http://pik.bg)

Жители на смолянско село не искат да си имат кмет

Жители на смолянско село не искат да си имат кмет

Жители на смолянско село отказват да избират кмет. Според новите изборни правила всяко населено място с над 100 души трябва да си избере кмет. Хората в Еленска обаче не желаят да гласуват, съобщава Нова телевизия.

В селото живеят малко над 100 души. Въпреки че селцето съществува отдавна, там никога не са имали собствен кмет. Досега за тях се грижел управникът на село Търън, което е само на 2 км.

Затова 64 души са се подписали Еленска да не се отделя в самостоятелно кметство. Предложението им обаче не бе уважено от общинския съвт в Смолян.

А жителите изтъкват, че това ще бъде излишно пилеене на държавни пари за заплати и издръжка на новите кметства.

В Еленска почти всички са близки и роднини.Някои се опасяват, че изборът на кмет от селото може да развали добрите семейни отношения. В Еленска все пак има двама кандидат-кметове.Те са от малкото, които смятат, че на селото му трябва управник на място.

Първият проблем,който ще трябва да реши първият кмет на Еленска, е да организира работно място за себе си. В селото няма общинска или друга сграда, в която да приема избирателите си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване