09/09/15 07:55
(http://pik.bg)

Зам.-министърът на отбраната: Руснаците не могат да ремонтират самолетите ни по натовски образец

Зам.-министърът на отбраната: Руснаците не могат да ремонтират самолетите ни по натовски образец

Взехме най-изгодното решение за ремонта на старите ни самолети в Полша.

Старата руска и съветска техника не отговаря на стандартите на НАТО. Русия не могат да изпълнят тези стандарти и затова решихме да ремонтираме в Полша, каза зам.министър на отбраната Димитър Куюмджиев в ефира на БНТ.

Няма никакво политическо противопоставяне. Ние искаме да модернизираме нашата армия по натовски образец. Нямам идея колко струва ремонтът на нашите самолети в Полша, защото нямаме сделка, а само договореност, допълни Куюмджиев. Ще купим нов самолет, но самият процес е доста сложен и комплексен. След закупуването на машина по стандартите на НАТО ще бъдат нужни две години за обучението на пилотите, каза зам.министърът.

Решението на България да не допусне руски самолети да преминат през наша територия беше информирани и отговорно. Всички български институции са се съгласили да бъде взето това решение.

България строго съблюдава изискванията на ЕС да не се снабдяват с оръжие враждуващите страни в Близкия Изток. Имахме съмнения, че тези руски самолети пренасят оръжия, категоричен е Димитър Куюмджиев.

Строгото прилагане и пазене на българската граница по европейски образец насочва бежанците към други, съседни нам държави, завърши зам. министърът на отбраната.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване