09/09/15 09:14
(http://pik.bg)

Крислово събра подписка за ремонт на единствената църква в селото

Крислово събра подписка за ремонт на единствената църква в селото

Жители на Крислово настояват храмът "Рождество на Пресвета Богородица" в селото да бъде възстановен, съобщи Радио "Пловдив".

Те се събраха в парка до кметството, за да посрещнат празника Малка Богородица, защото единствената църква в селото е в окаяно състояние, сградата е опасна и там литургии не се извършват повече от 5 години.

Жителите на Крислово изпратиха писмо и подписка до пловдивския митрополит Николай и до кмета на община "Марица" Димитър Иванов. В него те настояват за възстановяване на църквата като към него прилагат снимки, показващи състоянието на храма.

Старата постройка на църквата е била разрушена по време на Чирпанското земетресение през 1928 г. Сегашната сграда е съградена наново на доброволни начала от местни зидари в периода 1928 -1930 г., след това е дарена на Пловдивската епархия.

През лятото комисия от Пловдивската митрополия направи оглед на храма, след което митрополит Николай обещал те да поемат строителните дейности, ако от община "Марица" осигурят необходимите за това материали.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване