09/09/15 23:59
(http://pik.bg)

Миков: 9 септември е един урок

Миков: 9 септември е един урок

9 септември е история, 9 септември обаче е и бъдеще. Това каза председателят на БСП Михаил Миков, след възпоменателен митинг пред Братската могила в столицата.

9 септември е дата, която подсказва, че когато няма справедливост, няма солидарност между хората, когато бедността тормози обикновения човек, тогава той става, тръгва и взема нещата в свои ръце. Така че 9 септември е един урок. Урок за всички българи, колкото и да се опитват някои да откъснат тази страница от историята – той остава завинаги, заяви още лидерът на социалистите.

БСП София, заедно с други леви партии и обществени структури организираха честване на 71-ата годишнина от победата на 9 септември 1944 г. в Борисовата градина пред Братската могила. Тук отново се чуха речи за случилото се на тази дата преди 71 години. Ораторите говориха за бурното време, за бъркотията, която е настанала днес в света, за изборите, които предстоят. „Ние предлагаме ляв завой с ляв мигач, за да можем да върнем доверието в нашите избиратели”, каза лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов. „9 септември не е датата на комунистическата диктатура.

Нито исторически, нито фактологично това е вярно, нито съдържателно. 9 септември е освобождаването на България от диктатурата на фашизма и нацизма”, каза Михаил Мирчев, който е кандидатът на БСП за кмет на София. В края на възпоменателния митинг поклонение бяха поднесени и венци и цветя от организации и хора на.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване