09/09/15 14:59
(http://pik.bg)

Министър Ангелкова: Искаме да градим заедно с бранша и местната власт, така че да популяризираме страната

Министър Ангелкова: Искаме да градим заедно с бранша и местната власт, така че да популяризираме страната

Искаме да градим заедно с бранша, с местната власт, така че да популяризираме страната, колкото е възможно повече. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова след като откри първото изложение "Празници, обичаи, традиции и туризъм", предаде "Фокус".

"Инициативата, която днес открихме, е експо, което за първи път от толкова много години се възобновява като традиция. Много е важно за Министерството на туризма, защото активизира още повече общините да представят техните регионални туристически продукти. Благодаря на медийното партньорство на БНБ и Информационна агенция "Фокус", защото по този начин даваме гласност и популяризираме какво имаме по места в общините. Повече от 40 000 паметници на културата, повече от 3300 туристически атракции, които могат реално да бъдат посетени", заяви Ангелкова.

По думите й, от вчера онлайн-регистъра е достъпен. "Предстои да го надградим и да създадем допълнителни езикови верии. Той е отворен, така че всяка една нова туристическа атракция да бъде включена в регистъра. Днес качваме за обществено обсъждане Наредбата за организацията и дейността на туристическите информационни центрове", допълни Ангелкова.Тя уточни, че наредбата е забавена с повече от 2 години. "Там даваме възможност да се сертифицират туристическите информационни центрове. Целевата група на това изложение са както българите, така и чужденците. Трябва да убедим сами себе си, че си заслужава да прекарваме повечето си свободно време в нашата държава", каза още Николина Ангелкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване