09/09/15 20:58
(http://www.klassa.bg/)

Млад учител по история грабна голямата награда на "Букварино"

 Иновативният учител по родолюбие - „Букварино“ донесе поредната голяма награда на печелившия от месечната томбола. 29-годишният учител по история - Николай Борисов, е отговорил правилно на всички въпроси на www.bukvarino.bg и бе изтеглен за победител. Така той и неговото семейство ще се насладят на тридневна екскурзия по „Стъпките на българската история“, която е осигурена от компания „Лактима“. Тегленето на томболата стана в пицария „Бианко“ във Велико Търново, а печелившият бе изтеглен от малката и чаровна 8-годишна Елица Райкова. Тя донесе късмет на Николай Борисов, който е четвъртия печеливш от месечните томболи на образователното помагало, създадено от „Сдружение Азбукари“.

"Преподавател съм по "История и цивилизация" в прогимназиален етап в Първо ОУ "Васил Левски" град Костинброд. Използвам комплекта "Букварино", както в часовете по история, така и в свободните часове, в които замествам. В моя случай играта е подходяща и отговаря на съдържанието в учебниците по „История и цивилизация“ за 5 и 6 клас. Често ползвам картите с цел задаване на домашна работа, а именно - всеки ученик си тегли различна карта на случаен принцип и личността, която е на картата, е темата за домашната работа", заяви Николай Борисов. Той добави, че комплекта се превръща в съществена част от часовете по "История и цивилизация", като занапред ще бъде основен начин за привличане на вниманието на учениците към историята. „Букварино“ повишава тяхната грамотност и езикови, и писмени умения!

Николай Борисов бе много развълнуван от спечелената награда, защото се е оженил в началото на този месец и ще може да отиде на историческата обиколка със своята съпруга. Така „Букварино“ подарява един своеобразен меден месец на влюбената двойка.

За да станете победител и Вие от месечната томбола на www.bukvarino.bg е необходимо да се сдобиете с патриотичното игрознание и да отговорите правилно на въпросите. Освен награди и нови знания – „Букварино“ Ви дава възможност да станете част от изграждането на иновативна класна стая в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново. Тя ще бъде изцяло променена в духа на новите технологии и ще даде възможност за развитие на талантите на децата. Средствата от „Букварино“ ще отидат изцяло за модерната класна стая, заяви Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“. Тя и екипите на „Азбукари“ и компания „Лактима“ бяха на посещение в ОУ „Димитър Благоев“, където на място се запознаха с извършените до момента строителни дейности. „Съвсем скоро стаята ще бъде готова и щастливи детски усмивки ще грейнат в нея. Учениците ще могат да учат в една съвсем различна среда, която е много по-близка до съвременните условия от традиционните класни стаи. Ние разбиваме с „чук“ образователните догми, коментира Яна Трендафилова, главен координатор на „Сдружение Азбукари“.

Всичко за „Букварино“ и дейността на „Азбукари“ можете да научите на www.azbukari.org

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване