09/09/15 11:12
(http://pik.bg)

Момче за пример! Млад перничанин спасява застрашени диви птици като доброволец

Момче за пример! Млад перничанин спасява застрашени диви птици като доброволец

 

Млад природозащитник от Перник помага за спаяването на застрашени видове. Константин Михайлов е доброволец, който работи наравно с екоинспекторите тогава, когато ранени животни се нуждаят от транспорт и грижа.

Младият перничанин работи като доброволец към неправителствената организация "Дивите животни".

От РИОСВ благодариха на младежа за помощта и подкрепата чрез пернишката телевиия Кракра.

"Той е прекрасно момче, с което могат да се гордеят както неговите родители, така и преподавателите му. Безкрайно много пъти се е отзовавал и е помагал при получаване на сигнали за ранени птици. Той винаги и по всяко време намира начини да транспортират ранените птици до клиника в София. Последният път беше с един ранен щъркел, който с Константин взехме от базата за гражданска защита в Калкас и той го транспортира до клиника в София", казват от РИОСВ.

Константин е заършил езиковата гимназия в Перник и вече е студент по ветеринарна медицина в Лесотехническия университет. От малък се отнася с грижа и отговорност към животните. Той дори е лекувал ранени птици у дома.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване