09/09/15 12:41
(http://pik.bg)

Наглост! Кметът разхожда избиратели 2 км., за да не прави ремонт на училище

Наглост! Кметът разхожда избиратели 2 км., за да не прави ремонт на училище

Кметът на Карнобат Георги Димитров беше на път да накара над 1500 избиратели да се разхождат 2 километра, за да гласуват на местните избори през октомври. Причината е, че не е извършен ремонт на училище НУ „Паисий Хилендарски”, където на всички избори досега са се помещавали две секции – 21 и 22. Сградата обаче е трябвало да бъде обезопасена, за да могат хората спокойно да упражнят правото си на глас. Вместо това градоначалникът предпочел да измести секциите в старото ПУ „Митко Неволин”.

Сред избирателите има възрастни хора, някои са трудноподвижни. Местните жители са свикнали от години да гласуват в едното училище и е изключително неприятно да трябва да вървят близо 2 км”, каза общинският лидер на ГЕРБ в Карнобат Владимир Крумов, който е и кандидат за кмет на партията. Местните жители са събрали и подписка, с която искат секциите им да бъдат върнати на старите си места.

По този повод от ГЕРБ са подали жалба в Общинската избирателна комисия. 

„Приема жалбите за допустими и по същество за основателни, тъй като в случая интересите на избирателите имат приоритет пред административните пречки при определяне местата за гласуване. Избирателните секции следва да бъдат разположени на място, удобно за избирателите, поради което указва на Кмета на Община Карнобат да приведе помещенията в бившо НУ „Паисий Хилендарски” във вид, подходящ за ползване и съответно да определи в тях местата за гласуване на Секции № 21 и № 22 в град Карнобат”, решението на ОИК-Карнобат, пише флагман.бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване