09/09/15 10:45
(http://pik.bg)

Невзривен боеприпас е бил неутрализиран край Добрич

Невзривен боеприпас е бил неутрализиран край Добрич

Невзривен боеприпас е бил неутрализиран край Добрич, няма нанесени екологични щети, съобщиха от пресцентъра на ВМС .

На 7 септември към 15.00 часа е получена информация от 02 РПУ на МВР гр. Добрич за открит невзривен боеприпас в землището между село Дончево и село Богдан, община Добрич. По искане на областния управител на гр. Добрич, положителна резолюция на началника на отбраната и заповед на командира на ВМС, вчера към 09.30 часа на място е изпратено формированието за оказване на помощ при бедствия за разузнаване, обозначаване, извличане, транспортиране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси от Пункт за базиране Варна. Ръководител на формированието е капитан ІІІ ранг Илиян Стоянов и взривчик главен старшина Милен Желязков. Медицинското осигуряване е осъществено от главен старшина Иван Иванов.

След огледа на открития боеприпас, той е класифициран, като 92 мм бронебойно трасиращ снаряд, вероятно немско производство. Взривяването е извършено в 10.35 часа при пълно спазване на мерките за безопасност. След извършения повторен оглед за останки от снаряда е констатирано, че не са нанесени екологични щети в района на взрива.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване