09/09/15 22:47
(http://pik.bg)

Нови съоръжения за игра има ЦДГ 17 „Първи юни“ в Добрич

Нови съоръжения за игра има ЦДГ 17 „Първи юни“ в Добрич

Ново комбинирано съоръжение за игра бе дарено на целодневна детска градина №17 „Първи юни“ в Добрич от училищното настоятелство към нея. Новата придобивка, която е монтирана в двора на учебното заведение, има пързалка и две катерушки.

Председателят на училищното настоятелство Милко Пенчев заяви, че средствата за съоръжението са събрани изцяло от дарения от родители, приятели и ежегодно провеждания благотворителен бал "Вино и любов".

Той връчи свидетелство за дарение на стойност 3729 лв., с които са закупени съоръженията.

Общо 158 деца ще посещават ЦДГ "Първи юни" през новата учебна година, съобщи директорът й Валентина Господинова. За тях се грижат 12 педагози, 12 души помощен персонал и една медицинска сестра.

За 14-те години, откакто е регистрирано сдружението, то е осигурило средства за подобряване на материалната база за децата. Подменени са всички легла са сменени, закупени са нови килими и пътеки, оборудвани са кътове за игра с нови играчки. Закупени са щори, обясни още Пенчев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване