09/09/15 07:20
(http://www.klassa.bg/)

Нужни са съгласувани международни усилия

 Хилари Клинтън призова за “съгласувани международни усилия” за помагане на стотиците хиляди бежанци от Близкия изток, Африка и Азия, търсещи убежище в Европа.

 

Бившият държавен секретар на САЩ, сега водещ кандидат на демократите за президентските избори през 2016 г., каза, че “от всеки трябва да бъде поискано да направи повече” в помощ на мигрантите, мнозина от които бягат от гражданската война в Сирия.

 

Говорейки за необходимостта от широк международен отговор на сегашната криза, Клинтън каза, че САЩ, разбира се, трябва да бъдат на масата за дискусиите, но на нея трябва да бъдат и всички други.

 

“Ако някои страни не са в състояние физически да помогнат повече, те трябва да помогнат финансово - като финансират голяма част от работите по разселване на бежанците и като подкрепят онези страни, които носят главното бреме на бежанската вълна”, добави тя в предизборна реч в щата Айова. Според нея тези усилия трябва да бъдат координирани от ООН.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване