09/09/15 14:59
(http://pik.bg)

Повечето инциденти това лято по плажовете във Варненско са ставали на червен флаг, забраняващ къпането

Повечето инциденти това лято по плажовете във Варненско са ставали на червен флаг, забраняващ къпането

Инцидентите по плажовете във Варненско до момента са сравнително по-малко от миналата година. Това съобщи за „Фокус” д-р Иван Иванов, управител на здравното заведение ДКЦ 1 „Света Клементина”, което осигурява вече десета година медицинското обслужване по плажовете.

„Причината е, че времето е било сравнително студено и водата не е ставала за къпане”, допълни д-р Иванов. Реално проблемите по плажовете са започнали след 20 август – Илинден, когато морето се обръща, излизат коварни водни течения и масови дънни ями. Повечето инциденти са ставали на червен флаг, който забранява къпането, но плажуващите са били изключително недисциплинирани и не са изпълнявали указанията на медиците и спасителите.

Само за един ден на „Златни пясъци” са спасени 12 души, основно чужденци, имало е инциденти и след употреба на алкохол, както и произшествия с десет-дванадесет годишни деца, които са били сами по плажовете. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване