09/09/15 11:48
(http://pik.bg)

САМО в ПИК! Ето за какво бяха лъжите на Кадиев - кандидатира се за кмет! Вижте откъде има пари за кампания

САМО в ПИК! Ето за какво бяха лъжите на Кадиев - кандидатира се за кмет! Вижте откъде има пари за кампания

Георги Кадиев води седмици наред мръсна кампания срещу настоящия кмет Фандъкова, като през ден залива фейсбук с абсурдни твърдения и лъжи. Вчера най-накрая разбрахме за какво е било всичко – след като се провали като номинация на БСП, Кадиев играе ва банк и ще се кандидатира като независим или подкрепен от множество малки и кухи леви партии.

По-интересното, обаче, е финансирането на кампанията на червения депутат. Журналист на ПИК вече разкри баснословното състояние на семейство Кадиеви, което за два мандата е натрупало фирмени печалби от над 11 милиона лева (и вероятно е успяло да укрие почти целия данък дивидент). Днес екипът на ПИК стигна още по-дълбоко и разкри организациите, които Кадиев е източвал, за да натрупа милионите си.
Източници на медията ни разкриха, че червеният депутат работи основно за инвестиционни банки и държавни и международни организации с държавно финансиране – Голдман Сакс, ЕЦБ, ЕБВР, Международния Валутен Фонд и други. На сайта на компанията на социалиста не са изредени имена на клиенти, но в стар свой фейсбук пост, самият той се е похвалил и ги е изредил.

Представете си как като зам-министър на финансите, Кадиев е отговорен за взаимоотношенията с МВФ и след работно време отива в същаия фонд, за да преговаря с нея като частен бизнесмен за милиони левове поръчка? Правил е същото с ЕБВР и куп други държавни банки и международни организации. Денем говорил с тях като политик с цялата власт на заместник-министър, а нощем ходил в офисите им като частен бизнесмен и печелил милиони евро от тях. Струва ли ви се съмнително?

Още по-съмнително става в случая с инвестиционните банки. Те имат директни бизнес сделки с министерство на финансите за пласирането на български държавен дълг и печелят значителни комисионни от този бизнес. Как ви звучи, Министерство на Финансите със заместник-министър Георги Кадиев да наема дадена инвестиционна банка за сделка с държавен дълг от 1 или 2 милиарда евро и след работно време същият Георги Кадиев да отива в офиса на тази банка като частен бизнесмен и да печели поръчки за милиони левове за частната си фирма.
Денем Кадиев бил зам-министър, а нощем – бизнесмен, пък парите към него – все държавни.

Дали тези милиони левове печалби, скътани под матрака в палата на Кадиеви, ще влязат утре в мръсна битка срещу кмета Фандъкова? Злоупотребил ли е с положението си на зам-министър на финансите и след това на депутат, за да финансира кампанията си Георги Кадиев?
Ако не прокуратурата, то поне данъчните трябва да отговорят на тези въпроси.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване