09/09/15 06:37
(http://pik.bg)

Тревога! Десет села в страната остават без първолаци

Тревога! Десет села в страната остават без първолаци

Десет села в страната няма да имат ученици в първи клас през новата учебна година, пише "Монитор", позовавйки се на информация от заместник -министъра на образованието Ваня Кастрева. Така още веднъж се затвърждава тенденцията за обезлюдяване на малките населени места в страната. 

Данните са към края на август, като зам.-министър Кастрева не изклюва възможността да има някаква промяна непосредствено преди 15 септември. Краен недостиг на първокласници има в село Голям извор в община Тетевен,  в село Черни връх в Ловешко, в община Бойчиновци, село Семчиново край Пазарджик. Три села в област Смолян, чиито ученици в района винаги показват най-добри постижения на националните изпити също страдат от хронична липса на първолаци. Става дума за с. Триград, с. Селча и с. Арда. Подобно е положението и в село Осеновлаг, което се намира в София-област, село Обител и с. Маджарово в област Хасково.

По данни на МОН по традиция в София ще има най-много първокласници и през новата учебна година – над 11 100. Най-малко ще са във Видин – 678

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване