09/09/15 07:17
(http://www.klassa.bg/)

Турски спецчасти удрят кюрди на иракска земя

 Турските специални части навлязоха на иракска земя за “краткотрайна операция” по преследване на кюрдски бунтовници, съобщи неназован турски правителствен представител, цитиран от информационните агенции.

 

Турските военни сили преминаха границата с Ирак, преследвайки бунтовници от забранената Кюрдска работническа партия (ПКК), които участвали в нападението в югоизточния турски окръг Хаккяри в неделя, при което бяха убити 16 турски войници.

 

Терористите от ПКК атакуваха конвой на турската армия от засада край село Даглъджа, в близост до границата с Ирак. При терористичната атака са били убити 16 турски войници, но според други източници убитите войници са най-малко 31, има и ранени. Това е една от най-мащабните и смъртоносни атаки на ПКК в последно време.

 

Премиерът Ахмед Давутоглу свика на спешно заседание Съвета за национална сигурност с участието на началника на генщаба на турската армия.

 

Давутоглу заяви вчера, че Турция ще продължи с решителност борбата срещу тероризма. Планините ще бъдат прочистени от терористи, каквото ще да става, но ще бъдат прочистени, подчерта премиерът.

 

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че “няма да остави страната на терористите от ПКК”. “Не оставяме и няма да оставим тази държава на трима или петима терористи”, заяви Ердоган в реч по телевизията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване