09/09/15 14:19
(http://pik.bg)

Фандъкова отчете: В 19 сгради - училища и детски градини, ремонтите са приключили

Фандъкова отчете: В 19 сгради - училища и детски градини, ремонтите са приключили

Вече в 19 сгради - училища и детски градини, ремонтите са приключили. Това отчете Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, при проверка на ремонтните дейности в СМГ "Паисий Хилендарски", съобщава „Фокус”.

"Tази година общо 34 училища и детски градини са с основни ремонти това лято. Над 5 млн. лв. са инвестициите, които Столична община насочи само към основни ремонти", припомни Фандъкова.

"Това е в изпълнение на нашите основни приоритети - осигуряване на сигурността на сградите с конструктивни укрепвания и покриви и програмата ни за енергийна ефективност, която за мен е изключително важна, защото когато инвестираме в тази програма училищата и детските градини спестяват един сериозен ресурс, като вместо да плащат парно и ток, тези пари остават в самите училища и детски градини и отиват за стимулиране на учителите или пък за дейности за децата, което за мен е много по-смислено, отколкото да "изтичат" през прозорците", заяви тя.

Ирина Савина, зам.-кмет на Столична община, добави, че в останалите училища и детски градини, в които се извършват ремонти дейност, те трябва да приключат до края на тази седмица, за да могат да се подготвят за откриването на учебната година. "С изключение на три обекта - 74-то СОУ в район "Връбница", 25-то СОУ и 134-та детска градина в район "Красно село", добави тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване