09/09/15 11:47
(http://pik.bg)

Хич не сме щастливи. Нареждаме се на 134-о място от 158 държави

Хич не сме щастливи. Нареждаме се на 134-о място от 158 държави

 България е поставена на 134 място по индекс на щастието, от 158 държави в света. Това каза психологът доц. д-р Милена Бръчкова, цитирана от "Фокус". По думите й, е трудно да се определи кое прави хората щастливи.

„За тази година, в статистиката за това кои страни са най-щастливи, България е поставена на последните места, което значи, че ние не сме от най-щастливите хора. На първо място, за 2015 година, е поставена Швейцария, след нея се нареждат Исландия, Дания, Норвегия и Канада. Непосредствено преди и след нас се нареждат страни като Камерун, Шри Ланка, Малави, Египет, Йемен и Ангола. Можем да изведем една тенденция, че богатите и организираните страни, както и тези с чиста природа, са водещи в класацията. Това са страните, в които хората живеят добре”, каза психологът.

Доц. Бръчкова обясни, че държавата, в която живеем и средствата, които имаме също влияят на щастието.

„Хората съдят за това дали са щастливи като се ориентират по своето материално благосъстояние. Авторите на доклада за най-щастливите държави твърдят, че влияние върху щастието на хората имат и икономическите фактори, като сравняват периода преди глобалната рецесия с периода през последните 3 години. Казват, че там където има измерен голям икономически спад, има и спад в индекса на щастието на населението”, каза още доц. д-р Милена Бръчкова. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване