09/09/15 10:17
(http://pik.bg)

Шофьорът, прегазил възрастна жена в Симитли, бил на градус и бързал за концерт

Шофьорът, прегазил възрастна жена в Симитли, бил на градус и бързал за концерт

86-годишната Костадинка К. е прегазената от автомобил снощи жена в град Симитли, пише struma.bg. В 21 часа снощи възрастната жена бе прегазена от лек автомобил „Пежо” пред центъра за Спешна медицинска помощ в Симитли, намиращ се на изхода на града в посока село Черниче. Възрастната жена починала на място след удара, тялото й бе в края на пътното платно до самия тротоар. Участъкът на местопроизшествието е осветен, на около 5-7 метра от него има пешеходна пътека тип „Зебра”.

Убитата на място възрастна жена е живяла на улица „Тодор Ангелов”, над Спешния център. Имаше съмнения, че тя е пациент на дома за възрастни хора, намиращ се на втория етаж в сградата на самия филиал на Спешната помощ в Симитли. Лекият автомобил е управляван от 68-годишния Г.С. от село Черниче, който влизал в Симитли за концерта на площада, част от мероприятията за празника на града - Малка Богородица. Пробата с полевия тест е установила съдържание от 0.13 промила алкохол в издишвания от водача въздух. На 68-годишния водач в ЦСМП-Благоевград снощи е взета и кръвна проба. Той е в шок след инцидента. Към 22 часа на местопроизшествието започна оглед от следствена група, след което трупът на прегазената жена бе транспортирано за аутопсия в моргата на МБАЛ-Благоевград.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване