09/10/15 11:44
(http://pik.bg)

8 начина да подобрим скоростта на Google Chrome

8 начина да подобрим скоростта на Google Chrome

Google Chrome е най-популярният браузър поради факт, че е удобен, има полезни функции и допълнителни плъгини, които увеличават способностите му. За съжаление обаче, често пъти браузъра започва да работи все по-мудно. Добрата новина е, че има начини да се подобри цялостната скорост на браузъра.

В своя списък, Hongkiat са изброли 8 начина да подобрите скоростта на браузъра Chrome. Ето кои са те:

1. Забранете разширенията, от които нямате нужда

Изпишете "chrome://extensions" в адресната лента на Chrome или отидете в Options > More tools > Extensions. От тук можете да забраните всички разширения, от които нямате нужда или да ги изтриете.

2. Изключете ненужните плъгини

Chrome идва с няколко вградени плъгини като Chrome PDF Viewer, Native Client и така нататък. За да изключите тези, от които нямате нужда въведете  "chrome://plugins" в адресната лента на Chrome и кликнете върху „Disable“ срещу плъгините, които няма да ползвате.

3. Премахнете ненужните уеб приложения

Google Chrome не е само уеб браузър, но и платформа за уеб приложения. Той може да работи с локално инсталирани уеб приложения написани на HTML5, CSS и JavaScript. Ако обаче нямате нужда от тях, махнете ги. За да направите това изпишете "chrome://apps" в адресната лента на Chrome, кликнете с десния бутон на приложението, което искате да премахнете и изберете Remove from Chrome… След това кликнете върху бутона „Remove“, за да потвърдите изтриването.

4. Активирайте Experimental Canvas Features

Отидете в "chrome://flags/#enable-experimental-canvas-features". Кликнете върху „Enable“ и след това върху бутона „Relaunch Now“.

5. Активирайте опцията „Fast Tab/Window Close“

„Fast Tab/Window Close“ опцията намаля времето за реакция на браузъра, когато потребителят се опитва да затвори табове или прозорци. За да активирате опцията изпишете "chrome://flags/#enable-fast-unload" в адресната лента и кликнете върху „Enable“, а след това и върху бутона „Relaunch Now“.

6. Активирайте функцията Scroll Prediction

Функцията „Scroll Prediction“ помага на Chrome да предскаже бъдещите позиции на пръста по време на скролиране на една страница. За да активирате функцията, изпишете "chrome://flags/#enable-scroll-prediction" в адресната лента и кликнете върху „Enable“, а след това върху „Relaunch Now“.

7. Увеличете стойността за опцията Raster Threads

Опцията „Raster Threads“ е отговорна за зареждането на изображения в Chrome. Увеличаването на тази стойност подобрява времето за оказване на изображенията и по този начин влияе върху зареждането на страницата. Изпишете "chrome://flags/#num-raster-threads" в Chrome. Изберете стойност „4“ от падащото меню и кликнете върху „Relaunch Now“.

8. Simple Cache for HTTP

Simple Cache е новият механизъм за кеширане на Google Chrome. Той работи по-добре от старата система за кеширане и може да бъде активиран като изпишете "chrome://flags/#enable-simple-cache-backend" в адресната лента. Изберете „Enabled“ от падащото меню и кликнете върху „Relaunch Now“.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване