09/10/15 22:33
(http://www.klassa.bg/)

Sony Wena – умен часовник с класически циферблат

 Sony не иска да изостава от световните тенденции и ще пусне собствен модел умен часовник. За финансирането на проекта японската корпорация стартира на собствената си краудфъндинг платформа First Flight кампания за набор на средства. Моделът се казва Sony Wena и съчетава класически механичен часовник с възможностите на носимите смарт устройства.

 

Японската разработка има аналогов циферблат (без дисплей!) и физически бутони. Часовникът поддържа NFC за мобилни разплащания, Bluetooth за връзка със смартфон, вибромотор и седемцветна LED подсветка за съобщения. Налични са и сензори за броя на изминатите крачки, дистанцията и друга статистика, а данните после могат да бъдат разгледани на смартфон. По-голямата част от електрониката е поместена в каишката на часовника. Sony Wena е водоустойчив, а акумулаторът стига за 7 дни работа на сензорите.

 

Компанията е разработила две версии на умния часовник – Three Hands и Chronograph. Те са достъпни в два цвята – “сребрист” и “премиум черен”. По данни на Sony моделът Three Hands може да работи три години без смяна на батерията, а Chronograph – до пет години. Часовниците работят с устройства с iOS 8 и по-висока, но не се съобщава за поддръжка на Android, въпреки че смартфоните на Sony работят именно с операционната система на Google.

 

Цената на модела Three Hands е $287, а на Chronograph – $576. Доставките ще започнат през март 2016-а.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване