09/10/15 08:49
(http://pik.bg)

Бойко Ноев: Националното сдружение на общините съвместно с правителството още сега трябва да обсъди въпроса с бежанците

Бойко Ноев: Националното сдружение на общините съвместно с правителството още сега трябва да обсъди въпроса с бежанците

Националното сдружение на общините, съвместно с правителството още сега трябва да обсъжда въпроса с бежанците. Това каза бившият министър на отбраната Бойко Ноев в сутрешния блок на "Българиа он еър".

Според него българските граждани в момента най-малко мислят за солидарността на ЕС, а по-скоро мислят за сигурността на собствените си семейства и държава. „Важно е да се подчертае, че ние навлизаме в предизборен период за местни избори, когато въпросът за бежанците неизбежно ще влезе в дневния ред. Той задължително трябва да влезе в него. Кметовете ще бъдат тези, които в перспектива ще трябва да помагат на групи бежанци или отделни бежанци”, заяви той. По думите му, е много важно избирателите от сега да започнат да питат своите кандидати за кметове и общински съветници – „Имате ли вие решение за предстоящото приемане на бежанците? Какви са те или вие сте против това?” „Хората трябва да знаят тези отговори ясно и категорично, а медиите трябва да направят всичко възможно да покажат този дебат”, смята Ноев. Той добави, че не може да се крием от тези проблеми.

"България трябва да бъде готова”, заяви още той. „Тук има и роля Националното сдружение на общините, която би трябвало съвместно с правителството още сега преди изборите да обсъжда тези въпроси. Безспорно в някои от хората, които биха дошли в България има икономически потенциал и мисля, че вицепремиерът Калфин трябва да покани Тристранката и съвместно да обсъдят този въпрос”, добави още той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване