09/10/15 11:26
(http://pik.bg)

Бъчварова: Целта е не само да приемем бежанците, но и да ги интегрираме

Бъчварова: Целта е не само да приемем бежанците, но и да ги интегрираме

"При добра организация целта е не само да бъдат приети бежанците, но и да се провежда политика за тяхното интегриране тук и да се осигури образование за децата, както и всички потребности, които те имат." Това заяви днес в Пловдив вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя бе гост на Втората национална аутсорсинг конференция, която бе открита от президента Росен Плевнелиев.

"Нека изчакаме да мине съветът в Брюксел и тогава ще коментираме. Сега имаме едно предложение, определен е процентът бежанци за страната, а на самия съвет ще се обсъжда дали ще се приеме този подход. Организацията след това е друг процес, който ще преценим с оглед на логистиката и на нашите възможности", каза още Бъчварова.

Тя увери, че опитът ни вече е достатъчно добър и ще онаправим това планиране.

Румяна Бъчварова не коментира позицията на Румъния, която поиска обвързване на приема на бежанци с влизането в Шенген. "Тук не става въпрос изобщо за пазарлък", каза вицепремиерът. Тя бе категорична, че въпросът за проява на солидарност с общите европейски проблеми в момента е принципен.

"Моето мнение е, че не трябва да се прави обвързване с приема ни в Шенген, а да работим и по двете теми, отстоявайки нашите принципни позиции", заяви Румяна Бъчварова.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване