09/10/15 22:47
(http://www.klassa.bg/)

Да спестим от подготовката за първокласника? Мисията е възможна!

 Да спестим от подготовката за първокласника? Мисията е възможна!  Уж всичко е безплатно – букварът, читанката, математиката, учебникът по роден край и помагалата към тях и пак трябват към 200 – 250 лева за учебни пособия, за да изпратите детето си на училище (не включваме дрехите и обзавеждането на новата стая за малкия ученик). Може би най-важният въпрос е: От какво можете да спестите?

 

1.    Най-вече от отстъпките. Дори в най-централните книжарници ви предлагат отстъпка от 7-10 %, ако купите всичко за първокласника от тях. Попитайте дали ще ви направят отстъпка за количество, ако първоначално не ви я предложат. 

 

2.    Отстъпка от 20-30 % получават търговците от книжните борси, където освен учебници и книги, се продават и учебни пособия. Ако съберете поръчките на няколко родители, може да успеете да получите по-голяма отстъпка. 

 

3.    Желателно е да се разходите до борсата в бившето издателство „София прес“ близо до мола на „Цариградско шосе“ в София, защото пред борсата изнасят шатри и там нещата определено са по-евтини.

 

4.    Отидете в голяма търговска верига, където може да намерите всичко, включително и спортни дрехи и обувки, защото цените са по-ниски.

 

5.    Поръчайте от сайт. Освен български има и доста чуждестранни, където може да намерите качествени аксесоари на цени под тези в магазина. 

 

6.    Купете портмоне на детето си (около 10 лева) и му давайте определена дневна сума, с която то само да разполага. По този начин то ще се ограмоти финансово и догодина разходите ви за училище могат да намалеят, защото и детето ще е по-внимателно към излишните харчове.   „Повече съвети за финансова сигурност можете да намерите на сайта  semeinifinansi.bg с подкрепата на Провидент Файненшъл България.“

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване