09/10/15 10:09
(http://pik.bg)

Депутатите разглеждат промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия

Депутатите разглеждат промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия

Тази сутрин парламентът започна работа с разглеждането на промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия на първо четене.

По темата са внесени три законопроекта. Един, който е на Министерски съвет и два от народните представители Лютви Местан и Румен Христов. Министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която присъства в пленарната зала, отправи апел към народните представители да подкрепят закона. „Законопроектът синхронизира действащия закон с европейското законодателство предвид приети текстове, които ограничават свободната търговия. Моята молба и препоръка е законът да бъде подкрепен.

В противен случай, по отношение на тези текстове има риск да има наказателна процедура. По препоръка така или иначе ще приемем тези изменения”, заяви още Десислава Танева. Светла Бъчварова от БСП заяви, че са необходими контролни механизми. „Няма информация кой произвежда тютюн, кой го купува, какво е качеството му. Пазарната картина в сектор тютюн е непрозрачна. Има и несигурност на производителите на тютюн по отношение на цените и доходите им. Цари пълен хаос как се управляват средствата в сектора”, категорична бе тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване