09/10/15 03:19
(http://pik.bg)

Задържаха трима софиянци, опитали да прекарат 19 имигранти от Турция

Задържаха трима софиянци, опитали да прекарат 19 имигранти от Турция

Гранични полицаи задържаха трима мъже от София. Те се опитали да прекарат 19 нелегални имигранти от границата с Турция към вътрешността на страната.

Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново е извършил проверка на три леки автомобила „Опел“, „Рено“ и „БМВ“ със софийска регистрация. Колите са спрени на черен път в граничната зона близо до село Индже войвода, община Малко Търново, съобщиха от Гранична полиция. В тях граничните полицаи са установили 14 нелегални имигранти. Близо до пътя са открити още 5 нелегални имигранти от същата група.

Всичките чужденци – 16 мъже, 2 жени и 15-годишно момче, са без документи за самоличност. Първоначално те заявили, че са сирийци, но в хода на разследването станало ясно, че сред тях има афганистанци и иракчани. Те са преминали държавната граница в района на 74 гранична пирамида. Нелегалните имигранти са задържани, продължава установяването на самоличността им. Задържани са и шофьорите, които са от София. Граничните полицаи разкрили, че те са криминално проявени, многократно осъждани за взломни кражби. За случая е уведомена районната прокуратура.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване