09/10/15 08:18
(http://www.klassa.bg/)

Красимир Велчев: Русофилството омърсява човешките отношения

 "Когато разрешаваш да преминават самолети над твоята територия, носиш съответната отговорност за товара, който преминава. Решението за забрана на руски самолети, превозващи хуманитарна помощ до Сирия да преминават през въздушното ни пространство е проява на отговорност от страна на правителството". Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

Във връзка с информацията, че на 7-и септември над страната е преминал руски самолет, Велчев коментира: „Има институции и служби, които отговарят за това нещо, да се дим и предполагаме не е редно. За да се вземе решение да не се допускат, сигурно има някакви съмнения най-малко. Не знам дали има доказателства, но когато се изчистят тези съмнения, предполагам, че всичко ще бъде наред”. 

Във връзка с гостуването на делегацията на Руската дума у нас и дали са обсъждани отношенията ни с Русия, той заяви, че когато политиците се намесят в чисто човешки отношения между хората, както е русофилството, освен да ги омърсят, друго не могат да направят. „Политиците сме длъжници на нарушаването на всичките взаимоотношения. Ако щете и в смесените региони, ако има влошаване на отношенията и хората не могат да живеят заедно, сигурно има намеса и на политиците в това нещо. По-малко бих препоръчал, политиците да се намесваме в човешките отношения.”

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване