09/10/15 14:05
(http://pik.bg)

Лукарски направи първа копка на развоен център в Икономическа зона Божурище

Лукарски направи първа копка на развоен център в Икономическа зона Божурище

Министърът на икономиката Божидар Лукарски направи първа копка на нов научно-изследователски и развоен център на българската компания „Клайммат“ в Икономическа зона София – Божурище.

„Благодаря на инвеститора, че така настоятелно развива своите проекти в България и че разчита на българската работна ръка и на българските институции за своите инвестиции”, каза Лукарски, съобщиха от Министерството на икономиката. Инвеститорът в проекта Ивайло Пенчев изрази удовлетвореност от работата си с българските институции.

„Тази година ще започнем изграждането на три завода на територията на България. Доволни сме от икономическата картина в страната”, съобщи той. Инвестиционният проект на компанията, която е дъщерна фирма на „Уолтопия” - световният лидер в изработването на изкуствени катерачни стени, е сертифицирана с клас „А” по Закона за насърчаване на инвестициите. „Клайммат” залага в проекта си използване на високи технологии и приложната наука, което е сред приоритетите в политиката на Министерство на икономиката за подкрепа на иновативни предприятия, създаващи висока добавена стойност.

Лукарски пожела успех на стартиращия развоен център и заяви, че неговата поява е само още един пример към успешното реализиране на инвестиционни проекти в Икономическа зона София – Божурище. „Клайммат“ е дъщерна фирма на „Уолтопия“ ООД. Компанията е световен лидер в изработването на катерачни стени с над 15 години опит и реализирани проекти в 42 страни на шест континента. Размерът на инвестицията е на стойност от 3 170 000 лв., като на площ от 17 495 кв.м. ще бъдат построени „R&D център на CLIMBMAT” с производствена база, административна и складова част. Предвижда се да бъдат открити нови 35 работни места. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване