09/10/15 08:32
(http://pik.bg)

Министър Ангелкова ще открие Фестивала на киселото мляко – традициите на Родопите в Момчиловци

Министър Ангелкова ще открие Фестивала на киселото мляко – традициите на Родопите в Момчиловци

Министър Николина Ангелкова ще открие Фестивала на киселото мляко – традициите на Родопите в Момчиловци. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян кметът на село Момчиловци Мария Никова. По нейните думи в региона има много дълголетници, от чиято мъдрост черпят всички. „Сега назря моментът да покажем богатството на нашия регион и това е „бялото злато” на нашия регион и фактът, че една съвсем чужда като вкус култура е оценила качеството на нашето мляко, трябва да ни кара да бъдем горди, като искаме и с този фестивал да покажем точно това, което всички ние като потребители търсим”, каза Никова. Кметът подчерта, че и четирите дни на фестивала ще бъдат запълнени с богата фолклорна програма.

Фестивалът започва днес (10 септември), като от 15:00 до 18:30 на сцена на централен площад ще има народно веселие през целия ден и изложение на производители на млечни продукти. В 16.30 часа официално откриване на фестивала ще направи министърът на туризма Николина Ангелкова, след което предстои и откриване на „Пътека на дълголетието“, символ на проекта „Bright – Momchilovtsi“ от министъра на туризма и от г-н Донг Куин, главен изпълнителен директор на Bright Food (Group) Co., Ltd. Ще има и засаждане на дръвчета на приятелството в специалния кът „Добре дошли в Момчиловци“ от министъра на туризма Николина Ангелкова и г-н Донг Куин, главен изпълнителен директор на Bright Food (Group) Co., Ltd.

Програмата продължава с концерт на Ансамбъл „Родопа” и със специалното участие на Валя Балканска от 19.30 до 21.30 часа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване