09/10/15 17:35
(http://pik.bg)

Огромни вълни прехвърлят вълнолома във Варна, заливат автомобили (снимки)

Огромни вълни прехвърлят вълнолома във Варна, заливат автомобили (снимки)

Огромни вълни прехвърлят варненския вълнолом днес. Заливат дори автомобилите, преминаващи покрай Морска гара. Бурното море предвещава мрачен и ветровит уикенд, пише petel.bg.

Още в петък ще има променлива облачност, не е изключено на места слабо да превали. Ще духа във вътрешността слаб, по Черноморието умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 12 и 17 градуса, по Черноморието 16-21. Максималните –между 22 и 27 градуса, съобщават от варненския филиал на НИМХ.



Истинските бури започват в събота, когато валежите ще са на много места, придружени от гръмотевици. В отделни райони вятърът ще се усили. Максималните температури ще се понижат с 5-6 градуса.



От неделя до 17 септември ще има променлива облачност, във вътрешността - често намаляваща до слънчево време. Вятърът чувствително ще отслабне, по Черноморието ще остане до умерен, предимно от североизток. Минималните температури отново ще са между 12 и 17 градуса, максималните постепенно ще се повишат до 24-29.

Вълнението на морето най-често ще е 2 бала, в началото и края на периода - до 3. Температура на морската вода - 24-25 градуса.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване