09/10/15 16:32
(http://pik.bg)

Съдът върна изцяло собствеността върху бившия Военен санаториум на община Белово

Съдът върна изцяло собствеността върху бившия Военен санаториум на община Белово

Със свое решение Върховният административен съд връща изцяло собствеността върху бившия Военен санаториум на община Белово. Това каза за „Фокус” кметът на община Белово Костадин Варев.

„Ние обжалвахме решението на съда в Пазарджик от 2011 година, което присъждаше целия имот на спорещите с общината, така наречените наследници на ген. Рачо Петров. Делото беше върнато от Апелативния съд в Пловдив за ново разглеждане в Окръжния съд в Пазарджик. Присъдена беше само половината от имота на общината. Това решение беше потвърдено и от Апелативния съд в Пловдив.

Обжалвахме решението във Върховния административен съд, който върна целия имот на общината, както земя, така и сгради. Решението е окончателно”, обясни Варев. Той уточни, че в момента се извършва ново актуване на имота с всички сгради, защото има различия с кадастъра. „След това предвиждаме този имот да се използва за социални дейности. Може да бъде изграден социален дом за възрастни хора, а също в санаториума да се извършват и други социални дейности. Все още нямаме решение по този въпрос”, обясни Варев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване