09/10/15 13:36
(http://pik.bg)

Установени са 284 шофьори в Добричко без книжка

Установени са 284 шофьори в Добричко без книжка

Пътните полицаи са установили от началото на годината 284 шофьори без книжка, включително и с отнето свидетелство за управление.

По пътищата са засечени и 181 водачи след употреба на алкохол, съобщи ст. инспектор в "Пътна полиция" Добрич Константин Великов по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението днес.

В региона за изминалите осем месеца на годината са възникнали 98 тежки катастрофи, при които са загинали 10 души, а 116 са ранени. В сравнение със същия период на миналата година тежките произшествия са с четири повече, а убитите граждани - с двама. Леко подобрение на пътната обстановка има само в Добрич - град и в комплекс "Албена".

Най-много са жертвите и ранените във възрастовата група 25-64 години. Пикът на катастрофите е между 17-22 часа, а най-често тежките злополуки в региона са възникнали в съботния ден.

Превишената скорост, отнемане на предимство на друго превозно средство и на пешеходец, каране след употреба на алкохол, преумората и стреса са сред най-честите причини за катастрофите, допълни Великов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване