09/11/15 17:17
(http://pik.bg)

Ангелкова: Повече от 1 млрд. евро са възможни в сектора на туризма по еврофондовете

Ангелкова: Повече от 1 млрд. евро са възможни в сектора на туризма по еврофондовете

Туризмът е хоризонтална политика и за да може да развиваме туризма, е необходимо да обединим заедно усилията на държавата, местни власти и туристическия бранш. Това и правим 10 месеца и резултатите вече са видими. Това заяви по време на конференцията „Българските общини 2020” министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Културно-историческият туризъм поставихме във фокуса на рекламата на Министерство на туризма. Така може да бъдем по-разпознаваеми. Разработихме 8 културно-исторически дестинации в 71 града”, оповести Ангелкова. Тя съобщи, че е разработен и дългоочакваният регистър на туристическите дестинации. От обявяването му във вторник до днес имало повече от 1000 посещения на час. „Разработихме и концепцията за туристическото райониране с идеята да де развиват регионалния маркетинг.

Във всички 9 района предстои да назначим представители на Министерство на туризма, основната им работа ще бъде да пътуват. Повече от 1 млрд. евро са възможни в сектора на туризма по еврофондовете”, каза министърът на туризма. Ангелкова заяви още, че основен фокус в работата на министерството са масовият летен и планински туризъм. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване