09/11/15 20:51
(http://www.klassa.bg/)

Берлускони на крака при Путин, ще бистрят актуалната политика

 Скандалният бивш премиер на Италия Силвио Берлускони пристигна в Крим за среща с президента Владимир Путин. Говорителят на Кремъл Песков напомня по повод визитата, че между Берлускони и Путин отдавна съществуват приятелски отношения, пише ТАСС. 

Днес държавните мъже на Русия и Италия положиха цветя на мемориала на сардинските войници, загубили живота си в Кримската война през XIX век, съобщава руското издание Лента. ру.

„Блумбърг“ припомня, че визитата на Берлускони е първата на високопоставен западен лидер от анексирането на полуострова.

„Кримската война се изучава в италианските училища. Споменът за тези събития е много важен“, заяви бившият италиански премиер.

Кримската война (1853 – 1856 г.) се разглежда като първата „модерна война“ с използване на технологични новости като железници и телеграф. Тя е и първата война, широко документирана с фотография.

Путин и Берлускони, чието приятелство датира от години, ще обсъдят кризите в Сирия и Украйна, пише вестник „Комерсант“.

"Естествено, че всякакви контакти от рода на тази с Берлускони, независимо дали личностите са на власт или не в момента, се отнасят в графата "дипломация"", подчертава Песков. И добавя, че Путин придава на такива връзки и разговори голямо значение.

"Преди всичко ние сме хора и доверието между хората е много важен фактор в работата", бе заявил неотдавна Путин за отношенията си с бившите премиери на Италия Берлускони и Романо Проди.

Както е известно Силвио Берлускони нееднократно се замесва в сексскандали в родината си и бе съден за връзки с непълнолетната проститутка Руби. Но съдът не го вкара в затвора, защото адвокатите му успяха да убедят магистратите, че Ил Кавалиере не знаел, че девойчето е непълнолетно когато правел секс с нея. Заради непрестанните изневери на Силвио съпругата му се разведе с него.

През 2011 година Владимир Путин защити Берлускони, заявявайки, че обвиненията срещу него (за плащане за секс на малолетна) са направени „от завист“.

Берлускони няколко пъти е разследван и за укриване на данъци. В общественото пространство в Италия се носи мълвата за връзки на бившия премиер с мафията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване