09/11/15 08:45
(http://www.dnevnik.bg/)

Депутатите няма да заседават седмица преди изборите


В Народното събрание няма да има заседания между 14 и 23 октомври. Така работата на депутатите няма да бъде затормозена от предизобраната кампания за местния вот. Това съобщи в сутрешния блок на БНТ председателят на парламента Цецка Цачева.

Тя допълни, че по този начин ще се избегне възможността парламентарната трибуна да се използва за предизборна агитация.

За да се изостане работата на парламента обаче, в следващата им работна седмица от 16 септември всеки ден депутатите ще работят с два часа повече, а в петък, когато има парламентарен контрол е възможно работното време да се удължи и с три часа. В допълнение се предвиждат две извънредни заседания във вторник - 29 септември и 6 октомври.

Цачева изрази надежда, че и промените в Конституцията, и антикорупционният закон, отхвърлен на първо четене, в крайна сметка ще намерят подкрепа от депутатите.

Следващата седмица Народното събрание ще гледа на второто четене на промените в Наказателния кодекс. Цачева поксочи, че заради нарастващия брой на случаи с трафик на бежанци у нас, парламентарна комисия е подготвила и приела допълнителни текстове за трафикантите, които също ще бъдат обсъждани от депутатите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване