09/11/15 20:38
(http://www.klassa.bg/)

Депутатите си гласуваха предизборна ваканция, получават заплати въпреки отсъствията

След един месец ваканция през август и само след 22 работни дни през септември и октомври народните избраници отново ще излязат в двуседмицна ваканция. Причината е започващата предизборна кампания за местния вот, която ще стартира официално на 25-и септември. Депутатите до един са ангажирани с кампанията в страната и затова най-вероятно ще обикалят регионите или ще помагат в градовете, откъдето са избрани в парламента.

Затова кворумът в пленарната зала на Народното събрание е под въпрос. От сега се обсъжда вариантът парламента да бъде разпуснат във ваканция две седмици преди вота на 25 октомври. Това означава, че депутатите отново ще затворят парламентарните двери на 9 октомври и вероятно ще се завърнат на работните си места на 28 октомври. Въпреки отсъствията, заплатите на народните представители ще текат. Някои от тях се възпротивиха и заявиха, че нищо не пречи с по-малко депутати да се събере кворум и Народното събрание да продължи работата си. Те припомниха, че Народното събрание има право само на три ваканции в годината. Днес в пленарна зала се прие още да не се агитира от парламентарната трибуна няколко дни преди местните избори.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване