09/11/15 06:59
(http://www.klassa.bg/)

Елизабет Втора стана и кралица на банкнотите

 Освен че в сряда точно в 19.30 българско време счупи рекорда за най-продължително време на британския престол, кралица Елизабет Втора записа и едно друго постижение, за което могат само да мечтаят монарсите по света. Оказва се, че образът на нито един друг човек на планетата не се е появявал на толкова много банкноти като нейния.
След разширяването на територията на Британската общност, от 1952 година насам образът на Нейно величество се отпечатва на все повече и повече платежни средства - като се започне от Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, и се мине през Канада и Австралия, та до Малта и остров Джърси... Общо Елизабет II присъства на банкнотите на над 30 държави.
“Един дълъг живот неизбежно е белязан от много запомнящи се моменти и моят не е изключение, каза кралицата при откриването на новата линия на шотландските железници онази вечер. - Затова искам да благодаря на всички - и у дома, и от други краища на света, за техните трогателни пожелания към мен и за тяхната доброта.”

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване