09/11/15 13:58
(http://pik.bg)

Зам.-кметът Чобанов: Планираме още комплекси като тези на "Спортна София" в Борисовата градина и "Зона Б-5"

Зам.-кметът Чобанов: Планираме още комплекси като тези на "Спортна София" в Борисовата градина и "Зона Б-5"

Имаме планове за още комплекси като тези на "Спортна София" в Борисовата градина и "Зона Б-5". Това каза пред журналисти д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет на Столична община, след награждаването на детския футболен турнир за купата на "Софийска вода", предаде "Фокус".

По думите на д-р Чобанов теренът, на който се проведе турнирът, се стопанисва от общинската фирма "Спортна София", която е една от най-успешните общински фирми. Той припомни, че преди по-малко от месец нов такъв комплекс, доста по-голям от този в Борисовата градина, беше открит в "Зона Б-5".

"Имаме планове и за други подобни комплекси. Това са най-евтините, най-достъпните, а в много случаи и безплатни съоръжения, особено за детски и ученически спорт", посочи той.

"Смятаме, че трябва да бъдат изграждани нови и нови такива спортни комплекси, защото те са търсени и нужни, за да могат училищните отбори в столицата да има къде да провеждат такива състезания, като това за купата на "Софийска вода", заяви д-р Чобанов.

"Убедени сме, че с такава инфраструктура създаваме необходимото, за да може спортът в София да се развива", добави още той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване