09/11/15 07:40
(http://pik.bg)

Измамената "златна" баба кътала 500-те бона за нова къща

Измамената "златна" баба кътала 500-те бона за нова къща

Измамената с над половин милион лева баба Елена от първомайския кв. „Дебър” кътала парите на внука си Ангел за нова къща.

Семейството искало да бутне старата, за да изгради нова модерна постройка, но измамниците рецидивисти Албенко и Борислав само за няколко часа успели така да изиграят 80-годишната жена, че да й вземат парите, пише в. "Монитор".

Само бързата реакция на шест областни дирекции на полицията в страната със светкавична акция под ръководството на окръжната прокуратура в Пловдив предотвратила безвъзвратното изчезване на 268 000 евро и 18 000 долара. Толкова успял да извади от сейфа 34-годишният Албенко, когото баба Елена пуснала в дома си. Рецидивистът, съден за кражби и грабежи, обаче не успял да вземе останалите към 32 000 евро и килограм злато, също скрити в сейфа.

В деня след мегаизмамата баба Елена се беше скрила в семейната си къща от срам и позор. Вътре тя пускаше само най-близките си роднини, като дори държа на улицата племенника си, специално пристигнал от София да я види как е. „Направо не мога да повярвам, че именно тя се е подвела така жестоко”, призна мъжът.

На новината как баба Елена е пуснала в дома си рецидивист и му е помагала да разбие сейфа с парите на внука й не можеха да повярват и съседите й. „Ама тя никой не пуска у тях. И нас не ни пуска. Не дава пиле да прехвръкне, та камо ли външен човек. Как го е пуснала вътре? Направо не можем да повярваме”, дивяха се комшиите на бабата.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване