09/11/15 07:11
(http://www.klassa.bg/)

Кадиев сяда до Баракова

 Георги Кадиев, който влезе в НС от листата на БСП, вече е независим депутат. Вчера парламентарната група на червените взе единодушно решение да го изключи заради намерението му да се кандидатира за кмет на София, въпреки че официалният претендент на социалистите е Михаил Мирчев.

 

В гласуването не участва самият „враг с партиен билет” и избраната за омбудсман Мая Манолова, която не ходи вече в НС. Кадиев обясни, че ще остане независим депутат поне до изборите на 25 октомври. „Ще седна до Ана Баракова”, каза той, визирайки колоритната си колежка, която се отлюспи от ББЦ още преди да прекрачи прага на НС и да седне зад депутатската банка в задната част на пленарната зала. След вота народният представител щял да вземе решение дали да напусне парламента. Критерий за него щял да бъде резултатът. При второ място Кадиев щял да остане в НС, а при по-нисък резултат да си тръгне. Както „Монитор” вече писа, изключването на Кадиев вече беше гласувано веднъж от ПГ на БСП заради негова солова акция в законодателството. Тогава обаче той беше спасен с два гласа. „Изключването на Георги Кадиев няма да отслаби левицата”, коментира след гласуването говорителят на червените Атанас Мерджанов. Той припомни устава на БСП, според който тези, които са се самоиздигнали или са пожелали да бъдат кандидати от друга политическа сила, автоматично отпадат от партийния актив, което означава, че с регистрацията си за вота Кадиев ще се прости и с червената си книжка.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване