09/11/15 16:54
(http://pik.bg)

Министър Ангелкова: Регистърът за туристическите атракции има повече от 1000 посещения на час

Министър Ангелкова: Регистърът за туристическите атракции има повече от 1000 посещения на час

От вторник до сега регистърът за туристическите атракции има повече от 1000 посещения на час. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на конференция "Българските общини 2020", предаде агенция "Фокус".

"Удоволствие е за мен да съм на днешната конференция и да споделим малкия опит, който натрупа министерството. Неслучайно във фокуса на рекламата на Министерство на туризма поставихме културно-историческия туризъм за тази и следващата година. В тази връзка разработихме 8 културно-исторически дестинации, които обхващат повече от 71 града", заяви Ангелкова.

Тя посочи, че има и европейски програми, които могат да помогнат за това. "Разработихме и регистъра за туристическите атракции. Имаме повече от 1000 посещения на час от вторник досега. Всяка нова туристическа атракция, приканвам да изпращате, за да я популяризираме максимално бързо", допълни Ангелкова. 

"Можете да разчитате на Министерство на туризма по партньорството на програмите, за да можем да рекламираме бързо туризма в нашата страна. Обявихме и наредбата за туристическите информационни центрове. Повече от 100 има на територията на нашата страна. Фокусът ни продължава да бъде летният, зимният, виненият и културно-историческият туризъм. До края на годината намалихме с 50% таксата на общините за участие във всички изложения", каза още Николина Ангелкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване