09/11/15 20:40
(http://pik.bg)

Министър Танева: Имаме добър диалог с кметовете на общини

Министър Танева: Имаме добър диалог с кметовете на общини

Имаме добър диалог с кметовете на общини - успехът им по приключването на проектите по ОПРСР ще бъде успех и на правителството, и на държавата. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева във връзка с провеждането на конкурса "Кмет на годината", пише агенция "Фокус".

"Винаги оценката е положителна и трябва да поощряваме всички инициативи, които пораждат конкуренция между отделните представители на властите. В навечерието на местни избори сме, на приключване на стария програмен период. Със сигурност всеки иска да се докаже, че е най-добър. Със сигурност има интерес, а това пък провокира и по-добри управленски практики в местните власти. В крайна сметка това е, което обществото иска, очаква и се стреми към него", заяви Танева. 

Тя уточни, че в подпрограмата за "Развитие на селските райони", която приключва в края на тази година не е имало възможност за удължаване. "Проектите трябва да приключат до 15 октомври и да ги разплатим до края на годината. Тяхното успешно приключване ще бъде успехът на България. Те са много важен партньор за нас. От миналата и по-миналата седмица експертите на ДФЗ са в непрекъсната комуникация. По други политики, които провежда МЗХ също имаме добра комуникация, опитваме се да работим в една посока - интересът на общностите", каза още министър Десислава Танева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване